sunnuntai 29. marraskuuta 2015

MisseilyäTerveppä terve taasen!

Tämä viikonloppu viihdyttiin tosiaan Kannuksessa ja aiheena oli missikisat, toisin sanoen Match Show ja tänne lähdettiin edustamaan molempien koirien kanssa. Kyseessä oli hyväntekeväisyystapahtuma ja mätsäristä saadut tulot lahjoitettiin lyhentämättömänä Lasten syöpäliitolle. Alunperin hyväntekeväisyyskohteena piti olla ylivieskalainen 12-vuotias tyttö, joka sairastaa leukemiaa ja on nyt valittu monien kanditaattien joukosta Saksalaiseen kalliiseen hoito-ohjelmaan. Edellisenä viikolla poliisit olivat käyneet kuitenkin ilmoittamassa järjestäjille, että ainoastaan oulunseudulla on lupa kerätä tälle tytölle tapahtumien avulla rahaa ja koska tapahtuma järjestettiin Kannuksessa, oli keräys laiton. Esimerkiksi Ylivieskassa, joka on 40 km päässä Kannuksesta, olisi tempauksen kuitenkin voinut järjestää. Tämä oli vähän harmi juttu ihan siinäkin mielessä, että moni järjestäjistä oli ylivieskalainen. Mutta hyvään tarkoitukseen rahat kuitenkin menivät jokapauksessa ja sama teema säilytettiin. :)


Mätsäri järjestettiin tosiaan Kannuksen omassa koirille kunnostetussa hallissa. Halli oli Elsasta ensin aika pelottava paikka, tai varsinainen halli ei, mutta kun se tupattiin täyteen vieraita koiria, niin johan pikkupentua pelotti. Loppua päin kun mentiin, rupesi Elsa kuitenkin olemaan jo lähes oma itsensä ja uskalsi jopa käydä häntä heiluen joitain vieraita koiria puhuttelemassa. Lukas nyt oli oma itsensä: halliin tullessa ihan mahdoton ja hetken päästä mallikansalainen.

Arvoin kovasti ilmoitanko Elsan isoihin vai pieniin pentuihin. Loppujen lopuksi päädyin isoihin pentuihin, mikä osoittautuikin sitten ihan oikeaksi ratkaisuksi, vaikka pienimmästä päästä tyllerö olikin. Ja voi että tuosta pennusta saa olla ylpeä! Eilisen perusteella voin rehellisesti sanoa, että mulla on kädessä tuleva näyttelystara. Vaikka harjoitukset jäi tosi vähälle, niin siellä se pönötti kuin vanha tekijä ja se liikkuminen oli jotain aivan mahtavaa. Toki Elsamaiseen tapaan tuohon liikkumiseen kuului pienet kengurunloikat, mutta kun se liikkui niin kyllähän se nätisti kiiti menemään. Kaikesta huolimatta toinen koirakko oli meitä parempia ja Elsa sai sinisen nauhan. Sinisten kehässä Elsa oli jälleen tosi hienosti, mutta jäi täpärästi palkinnoilta ollen loppujen lopuksi kuudes. Kaiken kaikkiaan olin niin tyytyväinen Elsaan, että hymy ei hyydy vieläkään. Alla pari kuvaa Elsan suorituksesta. Valitettavasti kamera (vaikka se Vaasasta mukaan otettiinkin) jäi sitten kotiin ja kuvat on SURKEITA kännykkäkuvia.
Sitten olikin Lukaksen vuoro. Ennen kehää yritän aina herätellä herran virettä hieman temppuilemalla ja tokoilemalla (jos niitä meidän köppäisiä vierelletuloja ja seuraamisia sellaisiksi voi kutsua), sillä pappa on mahdottoman laiska esiityjä. Nyt ennen kehää Lukas oli oikein hommassa mukana ja teki kaiken ja vähän enemmän mitä siltä pyysin, mutta sama vanha Luksu siellä kehässä sitten oli kuin aina ennenkin. Lukas ei ole koskaan oikein piitannut esiintymisestä ja sitä se oli nytkin. Tällä kertaa tuo vanhuus vielä korostui jotenkin tosi paljon. En sanoisi, että Lukaksen laiskuus kehässä johtuisi väsymyksestä, sillä kehän jälkeen tuo jälleen temppuilee ja tokottelee innokkaasti. Kaikesta tuosta laiskuudesta huolimatta suoritus oli mun mielestä Luksulta kuitenkin erinomaisen arvoinen. Mutta myös Lukaksen tapauksessa toinen koirakko oli parempi. Sinisten kehässä ei myöskään tullut Lukakselle tällä kertaa palkintoja, mutta tyytyväisiä oltiin silti. Ja alla myös kuvia Lukaksen kehistelystä, ja tietty samalla laadulla kuin Elsan kuvat.
Kaiken kaikkiaan päivä oli meidän osalta onnistunut ja olen mahdottoman tyytyväinen kumpaankin karvakaveriini. Tapahtuma keräsi myös ihan kiitettävän määrän osallistujia, sillä yhteensä paikalla oli 86 koirakkoa. Parin viikon päästä minä ja Elsa matkaamme sitten jälleen Kannukseen, sillä vuorossa olisi koirakoululaisten järjestämä pikkujoulu Match Show. 

Alla vielä muita kuvia Kannuksesta sekä pönötyskuva viimeviikolta seisomistreeneistä. 


Kohti äärettömään ja sen yli!20 viikkoa. Kyllä se on mahdottoman kaunis. <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti